Activiteiten

Wanneer u met uw groep of vereniging iets wilt ondernemen in of rondom Doesburg, zijn er verschillende mogelijkheden. Hieronder vindt u een overzicht van plekken en activiteiten die volgens ons een bezoekje waard  zijn.

Doesburgsch Mosterdmuseum

Het Mosterd Museum

Leeftijd: Alle
Website: www.doesburgschemosterd.nl
Adres: Boekholtstraat 22-26, 6981 CW Doesburg

Menigeen denkt bij het horen van de naam Doesburg aan één van onze lekkernijen, de Doesburgse Mosterd. Wilt u eens zien hoe de mosterd gemaakt wordt, dan kunt een bezoekje brengen aan het mosterdmuseum.

Torenbeklimming

De Martini-Toren

Leeftijd: Vanaf 5 jaar (kinderen alleen onder begeleiding volwassene)
Website: www.vvvdoesburg.nl
Adres: Kerkstraat 6, 6981 CM Doesburg

Als je in Doesburg bent, kun je er niet omheen. Bijna overal waar je bent zie je hem boven ons mooie stadje uitkomen; De Martinitoren. Deze toren is met zijn 94 meter een van de hoogste van Nederland. Als u Doesburg eens van bovenaf wilt bekijken kunt u onder begeleiding van een gids van de VVV de toren beklimmen.

De Spelerij

Leeftijd: 4 -12 jaar
Website: www.spelerij.nl
Adres: Veldweg 5, 6952 GX Dieren

"De Spelerij en de Uitvinderij" is een volstrekt unieke plek om te spelen en te ontdekken. Ook aan de zo belangrijke veiligheid is op deze bijzondere plek natuurlijk alle aandacht besteed, al zullen door de speciale vormgeving sommige aspecten anders benaderd moeten worden. Elke bezoeker kan zich veilig vermaken. Naast het spelen in De Spelerij kan er gewerkt worden in De Uitvinderij. Dit is een creatieve werkplaats, waar de bezoekers zelf aan het werk kunnen en hun, in De Spelerij opgedane ervaring, in een kunstwerk kunnen omzetten.

Midden in de Spelerij staat de Uitvinderij. De Uitvinderij is een werkplaats waar de kinderen en hun ouders allerlei dingen zelf kunnen maken. Ze kunnen plastic buigen, figuurzagen en metaal bewerken met echte machines en echt gereedschap. Ze maken zo spelenderwijs kennis met techniek en ambacht. Natuurlijk is er altijd begeleiding om uitleg te geven en een handje te helpen. De machines zijn zo gemaakt dat de kinderen hun creativiteit en fantasie op een veilige manier kunnen uiten.

Zwembad Den Helder

Zwembad 'Den Helder'

Leeftijd: alle leeftijden
Website: www.zwembaddoesburg.nl
Adres: Den Helder 1, 6982 DT Doesburg

Overdekt zwembad Den Helder is een multifunctioneel zwembad waar men als zwemliefhebber graag vertoeft. Het zwembad beschikt over een wedstrijdbad, recreatiebad, peuterbad, glijbaan en Turkse stoomcabine.

Bioscoop CineCity

Bioscoop Cine City

Website: www.biosagenda.nl
Adres: Hofstraat 155, 7001 JD Doetinchem

Een filmpje kijken is mogelijk bij CineCity in Doetinchem. Zij hebben altijd een aanbod van de nieuwste films voor jong en oud.

Recreatieplas Rhederlaag

Rhederlaag

Website: www.rhederlaag.nl

Het uitgestrekte recreatiegebied Rhederlaag heeft alles voor een heerlijk ontspannen dag in de buitenlucht. Met de ruim 300 hectare aan wateroppervlakte is Rhederlaag een geliefd oord voor watersporters. Maar ook lekker lui zonnen op een zandstrand, een verblijf op een camping of een bezoek aan een charmant dorp. Het kan allemaal op Rhederlaag, een uniek recreatiegebied ten oosten van Arnhem.

IJsselstrand

Website: www.ijsselstrand.nl (camping)
Adres:  Eekstraat 18,  6984 AG  Doesburg

Als de zon schijnt en u wilt daar met uw gezelschap volop van genieten, dan kunt u een bezoekje brengen aan het IJsselstrand. Dit strandje is niet ver van De Knoop vandaan. Het zandstrandje is uitermate geschikt om lekker te luieren, en de IJssel zorgt voor de nodige verkoeling. Het IJsselstrand is het makkelijkst te bereiken op de fiets. In dat geval gaat u vanaf de Panovenweg richting de Verhuellweg. Aan het einde van de Panovenweg fietst u rechtsaf richting de dijk. Op de dijk slaat u rechtsaf en volgt u het fietspad die u naar het IJsselstrand leidt. Mocht u met de auto zijn gaat u aan het einde van de Panovenweg linksaf de Verhuellweg op. Aan het einde gaat u linksaf en bij de verkeerslichten wederom linksaf. De eerste rotonde neemt u de derde afslag richting Achter- Drempt. Bij de volgende rotonde neemt u wederom de derde afslag richting Steenderen. Na enkele kilometers bent u bij Camping IJsselstrand, waar ook het strandje is.

Dierense Speeltuin

De Dierense Speeltuin

Leeftijd: 4 - 14 jaar
Website: www.dierensespeeltuin.nl
Adres: Rode Kruislaan 1, 6952 BL Dieren

De Dierense Speeltuin heeft gemiddeld 35 attracties, waaronder schommels, een ingebouwde trampoline, draaimolen, wip-wappen, skatebanen, een verkeersplein met skelters(tot 14 jaar), een midgetgolfbaan, een playland (voor voetbal en basketbal), een skeelerbaan, een zandbak met water, een grote glijbaan, een rolstoelschommel en nog veel meer!

TV Toys

Leeftijd: 3 - 12 jaar
Website: www.tvtoys.nl
Adres: Wilhelminaweg 21, 6951 BM Dieren

De wereld van film- en televisiespeelgoed
Swiebertje, Pipo de clown, Meneer de Uil, Paulus de Boskabouter, Pippi Langkous, Batman, Tommie en Ieniemienie, de Smurfen, Tarzan, je komt ze allemaal tegen in TV Toys Dieren, samen met honderden andere vriendjes en vriendinnetjes van televisie en film. Want nergens in heel Europa zijn zoveel helden van de buis en het witte doek bij elkaar te zien in een wereld van speelgoed, gebruiksartikelen, curiosa en mooie hebbedingetjes. Ook hebben originele rekwisieten, televisiepoppen, kostuums en decors een mooi plekje gekregen in TV Toys.

Kanoën op de Oude IJssel

Kano´┐Żn op de Oude IJssel

Website: www.vikingoutdoor.nl

Doesburg heeft het geluk om te liggen aan de mooie IJssel. Een aftakking van deze rivier is de Oude IJssel, die zich uitstekend leent voor het maken van een mooie kanotocht. Viking is een Doesburgs buitensportbedrijf die deze actviteit aanbiedt. Mocht u meer informatie willen neem dan eens een kijkje op hun website.