Welpendropping 2014

Gepubliceerd op 03-12-2014

Op 31 oktober was het zover. Geen halloween, maar welpendropping. Voor veel jongens was het de eerste keer, en daarom al spannend genoeg. Maar gelukkig durfde bijna iedereen de uitdaging aan.

Het was dan ook een drukte van belang in de slaapzaal zodat iedereen zijn bedje kon neerleggen om na de dropping lekker te kunnen slapen. Daarna werden vier groepen gemaakt. Elke groep kreeg en eigen leiding mee (soms zelfs wel twee) en drinken en lekkers voor onderweg.

Het wegrijden naar de dropplek was al spannend. De welpen kregen een blinddoek om zodat ze niet wisten waar we heen gingen. Na drie rondjes om de rotonde en een kleine omweg, kwamen we aan bij de dropplek bij Wielbergen. Gelukkig heeft Doesburg een hoge kerktoren waardoor de kinderen zo weer wisten waar ze heen moesten. Ze hadden alleen één moeilijke opdracht onderweg: niet gezien worden door de spotters.

De groepen gingen op weg. Sommige door het weiland, andere via slootkanten, bosjes en struiken om maar niet gezien te worden door de fietsers en auto’s van scouting die rondreden om ze te vinden. Als je gevonden was kreeg je een strafpunt. Wie aan het eind het minst gezien was, had gewonnen.

De dropping was erg leuk.
Het was spannend en leuk om door de weilanden te lopen.
Door het maïsveld was minder leuk.
Lekker laat naar bed gegaan.
Groetjes Bram

Voor sommige groepen was het een hele opgave om niet gezien te worden, andere groepen waren zo snel terug op het clubgebouw dat ze bijna niet gespot zijn. De ene groep lag in de brandnetels, de andere tussen de bramen. De ene groep ging via Angerlo, de andere via Beinum. Sommige groepen zijn de brug over de Oude IJssel over gesmokkeld, andere hebben de brug naar het zwembad genomen en hebben onderweg zingende paddestoelen nagedaan. Maar het belangrijkste: elke groep beleefde zijn eigen avonturen en veel plezier onderweg.

Ik vindt het kamp erg leuk geweest.
De dropping was erg gaaf en spannend en ook cool.
We kwamen heel laat terug.
Ik was erg moe, en de nacht was ook erg spannend en cool. :)
Groetjes Gijs

Terug op het clubgebouw lekkere chocomelk en broodjes worst gehad en daarna lekker gaan slapen om ’s ochtends op te staan met ochtendgym van Hathi. Een lux ontbijt met lekkere broodjes als afsluiten. Kortom een geslaagd kamp. Iedereen, meehelpende ouders, medeleiding, explorers en natuurlijk welpen, BEDANKT!

> Bekijk de foto's