Scouting Doesburg verrast gemeenteraad met taart

Gepubliceerd op 31-01-2010

- taartburgemeester.jpeg

Explorers van Scouting Doesburg overhandigen de taart aan burgemeester Kees Luesink.

Het jaar 2010 is een bijzonder jaar voor Isalagroep Scouting Doesburg. Scouting Nederland bestaat dit jaar 100 jaar en Scouting Doesburg viert haar 65-jarige jubileum. Reden genoeg volgens de Doesburgse scouts, om tijdens de eerste raadsvergadering van het jaar de gemeenteraad een taart aan te bieden.

Op donderdag 28 januari j.l. was de eerste gemeenteraadsvergadering van de Doesburgse raad. Nadat burgemeester Kees Luesink de vergadering had geopend, was bij het eerste agendapunt Scouting Doesburg aan de beurt om naar voren te komen. Drie Explorers, dit zijn scouts in de leeftijd van 15 tot 18 jaar, kwamen naar voren om de taart namens Scouting Doesburg aan de burgemeester te overhandigen. Twee van de Doesburgse scouts waren geheel in stijl verkleed als 100-jarige en als 65-jarige. De burgemeester beloofde de taart in de pauze aan te snijden.

Omdat 2010 voor Scouting Doesburg een bijzonder jaar is, organiseerden zij al in december een kersmarkt bij hun clubgebouw "de Knoop". De opbrengst van deze kerstmarkt wordt gebruikt om er een extra feestelijk jaar van te maken voor zowel leden als niet leden.

Ook Scouting Nederland organiseert verschillende activiteiten om het 100-jarig jubileum te vieren. Zo organiseren zij op 15 mei het evenement "Scouts2day" waarbij tienduizenden scouts vanaf 7 jaar naar Utrecht komen om samen feest te vieren. Op 12 juni is er in Dierenpark Amersfoort de Bever-Doe-Dag, speciaal voor de jongste scouts van 5 tot 7 jaar.