Installatie Welpen Meiden

Gepubliceerd op 31-10-2011

Zaterdag 22 oktober werden er nieuwe welpen meiden geïnstalleerd. Dit keer waren er vijf welpen aan de beurt. Veel ouders, broertjes, zussen en andere bekenden waren aanwezig om dit speciale moment mee te maken.

- 201110-welpenmeideninstallatie.jpgVoordat er officieel geïnstalleerd kon worden, moesten de vijf meiden eerst laten zien wat ze al konden en wat ze wisten over de jungle. We begonnen met het openingslied en dansje. Voor de andere welpen meiden en de leiding is dit ook nog nieuw, dus hebben we elkaar geholpen. Daarna hebben de kinderen laten zien dat ze de platte knoop kunnen maken. Sommige kende hem al, andere leerde hem ter plekke! Twee welpen die al eerder geïnstalleerd zijn hielden een verhaaltje over de jungle. Zo leerde iedereen weer wat nieuws over de dieren die daar leven. Als laatste werd de welpenwet voorgelezen en uitgelegd. Nu kon er begonnen worden met het installeren.

Tijdens het officiële gedeelte hebben de meiden onder andere belooft elkaar te helpen, eerlijk te zijn en goed voor de natuur te zorgen. Ze kregen allemaal badges en naambandjes op hun groene scoutfit gespeld en de bruine Scouting Doesburg das om. Niet alleen de nieuwe welpen kregen een badge voor op hun scoutfit, ook de meiden die al eerder geïnstalleerd waren kregen er één. Omdat we pas sinds dit seizoen welpen zijn, had iedereen nog het kabouter-teken op haar bloes. Nu heeft iedereen het nieuwe welpen-teken.

- 201110-welpenmeideninstallatie2.jpgOm te vieren dat we vijf nieuwe welpen erbij hebben, werd er limonade gedronken en traktatie gegeten. Maar nu was de opkomst nog niet voorbij, want we hadden nog iets belangrijks te doen. Leiding Lyanne had nog geen junglenaam. De welpen meiden hebben gestemd en vanaf nu heet zij ‘Sahi’.

Als laatste van deze gezellige opkomst hebben we met alle welpen meiden, ouders, broertjes en zusjes nog het spelletje ‘kip en boer’ gespeeld.