Geslaagde Kids Survival Day

Gepubliceerd op 04-07-2011

Zaterdag 2 juli organiseerde Isala Groep Scouting Doesburg voor de zevende keer een Kids Survival Day. Bijna negentig kinderen kwamen hun grenzenverleggen op het spectaculaire survivalparcours.

- Vlotvaren-500-500.jpg

Nadat alle leiding, verkenners en padvindsters de hele ochtend in de weer zijn geweest om het parcours op te bouwen, liep vanaf 13.30 uur het scoutingterrein aan de Panovenweg vol. Er waren ongeveer dertig kinderen van Scouting Doesburg, en ruim vijftig niet-scouts uit Doesburg en omgeving.

Het parcours
In kleine groepjes gingen de kinderen onder begeleiding het parcours langs. Ze konden broodjes bakken, vlotvaren, er was een opblaasbare stormbaan, maar het hoogtepunt waren wel de verschillende touwbanen over het water.

- Touwbrug4-500-500.jpg

Afsluiting seizoen
De Kids Survival Day was de laatste opkomst van een geslaagd scoutingseizoen. Het nieuwe seizoen begint op zaterdag 3 september. Dan lopen de Doesburgse scouts de Airborne Wandeltocht in Oosterbeek.

Kids Survival Day 2012
Al jarenlang is de Kids Survival Day een groot succes! Daarom hebben we nu al besloten dat er volgend jaar weer één is, op zaterdag 30 juni 2012.