Doesburgse Scouts winnen Regionale Scoutingwedstrijden

Gepubliceerd op 18-04-2011

Van 15 t/m 17 april was het een spannend weekend voor scouts in de regio Oude-IJssel; In Wehl vonden de Regionale Scoutingwedstrijden plaats. De verkenners van Isala Groep Scouting Doesburg waren dit jaar de besten en gingen met de eerste prijs naar huis!

- Verkenners_Doesburg_winnen_RSW-1-500-500.jpg

Tijdens de Regionale Scouting Wedstrijden streden achttien teams van negen scoutinggroepen uit de regio tegen elkaar om te kijken wie het beste de verschillende scoutingtechnieken beheerst. Het thema van de Scoutingwedstrijden 2011 is ‘Weerwolven van Wakkerdam’.

De patrouille van de Doesburgse verkenners had de themanaam ‘De Bronkers’. Team De Bronkers bestond uit vijf fanatieke jongens: Hugo Quaedvlieg, Johan Vels, Maikel Nijboer, Luca Theuns en Janniek Kiburg. De padvindsters van Isala Groep Scouting Doesburg deden ook mee aan de wedstrijden, zij eindigden op de negende plaats.

De sterkste punten van het winnende team waren het lopen van de hike van 15 kilometer, de posten tijdens de hike en het koken van een themamaaltijd met verse ingrediënten. Maar het beste punt was wel de samenwerking tussen de vijf jongens “We hadden echt een superleuke sfeer in de groep en daardoor ging de rest eigenlijk vanzelf” aldus de dertienjarige Johan.

Toch zijn er ook nog wel een paar verbeterpunten. Volgens verkennerleiding Thijs Kupers ging het pionieren van de keuken niet helemaal goed en ook op het gebied van het thema hebben de verkenners nog wel wat punten laten liggen”. Ondanks dat was de leiding trots op ‘hun’ jongens. Daarom trakteerde de leiding tijdens de fietstocht terug van Wehl naar Doesburg op een ijsje.

Van 11 t/m 13 juni zijn de Landelijke Scoutingwedstrijden in Baarn. Daar mogen de verkenners uit Doesburg nog een keer de strijd aan gaan, maar dan met 99 Scouting-teams uit het hele land. De verkenners hopen dan weer op een gezellig weekend en een mooie plaats in de ranglijst. Tot die tijd zullen ze nog hard gaan oefenen om alle scoutingtechnieken nóg beter onder de knie te krijgen.