Beverkamp 2016

Gepubliceerd op 23-05-2016

De bevers hebben van 2 op 3 april hun jaarlijkse kamp gehad. Dit keer gingen alle veertien bevers mee op kamp! Bij aankomst was er een grote verrassing voor de kinderen in het lokaal hing namelijk een groot zwart zeil, wat zou er onder zitten? De bevers hadden al allerlei dingen bedacht, misschien zat er wel een kooi onder voor een huisdier voor de bevers, of een hele grote kast.

Toen alle bevers aanwezig waren en we hadden geopend werd het zeil er af gehaald. Het was een groot speelhuis voor de bevers. Alles bevers moesten het speelhuis natuurlijk gelijk even bekijken en testen. Gelukkig werd hij meteen goedgekeurd.

- DSC05575-2-500-500.jpg

Daarna was het tijd voor de start van het kamp. Alle leiding lieten aan de bevers hun meegebrachte knuffels zien. Daarna moesten alle bevers natuurlijk ook laten zien welke knuffels zij mee hadden. Er waren meer knuffels mee op kamp dan kinderen en leiding. Na het tellen werden alle knuffels weer in de tassen gestopt en zette de leiding hun knuffels op tafel neer. Tijd voor een actief spel buiten. We starten met een ren spel. Na het spel gingen we even naar binnen om een aantal pionnen op te halen voor het volgende spel, maar toen zagen we dat het lokaal over hoop gehaald was. Bas werd een beetje boos op de bevers en vroeg wie dit had gedaan. Maar alle bevers waren buiten geweest en niemand wist er wat vanaf. Toen zagen de bevers dat de knuffels van de leiding weg waren en het raam open stond. Oei oei, de knuffels waren verdwenen!
Er zat maar één ding op en dat was de politie bellen. Gelukkig was deze snel ter plaatsen. Samen met de politie hebben we de andere leiding ondervraagt, sporen gezocht en bedacht hoe die dief dan binnen moest zijn gekomen. De bevers wilden zo graag helpen om de knuffels weer op te sporen dat we een speciale politie training kregen: goed leren speuren, laser stralen ontwijken en je inleven in een dief stonden op het programma. Ook hebben de bevers nieuwe knuffels gemaakt voor de leiding voor het geval dat we de dief toch niet zouden vinden.
Na de training en het knuffels maken waren we erg hongerig. We hebben zelf boven het vuur een worstje gebraden en lekker opgegeten. We mochten er zelf saus op doen, wat een feest!

Na de lunch mochten we even uitrusten want daarna zouden we naar een speciale trainingslocatie gaan waar we verder leren speuren, wandelen en klimmen en klauteren.
Op de trainingslocatie brak het zonnetje door, dat was fijn! We moesten de groene pijlen volgen en toen kwamen we bij een oefenbaan waar we over boomstammen moesten en zelf een schuilplaats konden maken. Daarna ging de tocht verder en kwamen we nog langs een aantal geiten. Aan het einde van de tocht was een grote speeltuin waar we ons nog even goed hebben vermaakt.

Bij terugkomst op het scoutinggebouw gingen we eten koken, want goed voor jezelf zorgen is als agent heel belangrijk. Je weet nooit wanneer je achter een boef aan moet!
We hebben zelf de ingrediënten gesneden en daarna mochten we onze eigen pizza beleggen, hmmmm lekker hoor. Als toetje mochten we een marshmallow boven het vuur houden en deze op een koekje doen.

Na het eten was het dan toch echt tijd om de boef te vangen. De bevers hadden een slim plan. We zetten een zelfgemaakte knuffel neer als lokaas. Aan deze knuffel zat een touwtje. Het touwtje had de leiding vast, als er aan het touwtje werd getrokken dan rende we naar buiten en konden we de dief pakken. Omdat we niet wisten hoe lang dit zou gaan duren gingen de bevers maar lekker in hun slaapzak een film kijken, maar nog voordat de film gestart was voelden we iets aan het touw trekken. Snel naar de gang en daar stond de dief! De politie sloeg hem snel in de boeien en de bevers begonnen gelijk met ondervragen. Het bleek dat de dief zich ’s avonds heel alleen voelde in zijn bed. Hij had namelijk helemaal geen knuffels. Dat mocht niet van zijn moeder omdat hij al een ‘grote’ jongen was. De bevers vonden dit toch wel zielig en boden de zelf gemaakte knuffel aan. De dief was helemaal blij en heeft beloofd nu nooit meer een knuffel te stelen. Toen konden we toch nog de film kijken!
De volgende ochtend begonnen we met ochtendgymnastiek van Sterre. In de pyjama naar buiten en even wat spellen doen om de spieren los te maken. Daarna lekker ontbijten met een warm broodje en een gekookt eitje. Toen we de buik vol hadden gingen we onze slaapspullen opruimen en nog even doorspeuren. We konden zo goed speuren dat we ook in het water hebben gezocht naar verschillende dieren. Gewapend met schepnet, vergrootglas en zoekkaarten gingen we naar het water voor het scoutinggebouw. Daar hebben we verschillende water dieren gevonden en op de kaart beken welke dieren het waren. Na het zoeken van de waterdieren was het al weer half twaalf. We kregen nog een bedankje van de politie omdat we zo goed hadden helpen met zoeken. Een echte politie bril en een snor. Snel een gekke foto maken en daarna lunchen met beverfriet (lekker alles op de tafel en eten met je handen!) en toen waren de ouders er al weer om de bevers op te halen.
Wat een spannend kamp was het weer! Gelukkig is alles weer goed gekomen.

> Bekijk de foto's